Social Media

Social Media wordt steeds belangrijker. Het overheerst tegenwoordig niet alleen bijna het privéleven, maar ook zeker heeft de social media zijn intrede gedaan in de zakelijke wereld.
Jullie (toekomstige) klanten kijken steeds vaker op Facebook of Instagram voor bijvoorbeeld reviews, foto’s en updates.

Waarom Social Media zakelijk gebruiken?

Het bereik via deze kanalen is inmiddels zo gigantisch gegroeid, dat eigenlijk geen bedrijf meer achter kan blijven.
Waarom? Laten we beginnen met naamsbekendheid opbouwen. Maar liefst 7,5 miljoen NEDERLANDERS (volgens een onderzoek in 2017) scrollen dagelijks door social media, om nog maar te zwijgen over de Internationale kant van deze invloedrijke kanalen.
Dankzij social media, en dan met name momenteel Instagram en Facebook, kan je een hele specifieke (doel-)groep aanspreken. Hoe meer het naam van jou bedrijf bekend wordt onder het publiek, hoe eerder zij aan jullie zullen denken op het moment dat zij iemand uit jullie branche nodig hebben.

Ouderwets

In veel branches geldt het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’. De komst van social media heeft de marketing voorgoed veranderd en dat betekend dat als je als bedrijf zijnde ‘er nog bij wilt horen’, dat je ook mee moet met deze verandering.

Vertrouwen

Klanten kijken tegenwoordig steeds vaker eerst op Facebook of Instagram, even kijken naar (werk-) foto’s, video’s van het bedrijf of reviews van klanten.
Hoe meer foto’s en video’s er geregeld gepost worden, hoe meer een (toekomstige-) klant je bedrijf ziet als ‘betrouwbaar’ of ‘gezond’ (want ze zijn druk… ze hebben veel meer opdrachten et cetera). Uiteraard zien zij ook jullie werk dankzij deze foto’s of video’s.

Betere Status

Maar niet alleen dit, maar denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je via Social Media makkelijk informatie kan delen. Hou je de consument via deze weg op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt, krijg je als snel de status ‘expert’ en zullen zij sneller aan jullie denken.

Heb je een webshop? Dan kan je producten via de social media kanalen promoten en zelfs verkopen.
Zorg dat meer mensen naar je website gaan dankzij slimme links (beter voor de vindbaarheid in Google)

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan! 🙂

Social Media laten beheren

Oke, je bent overtuigd van de werking van Social Media maar ja, Hoe moeten we dat nou doen? Hoe werkt dat nou Instagram? Ik zet een advertentie in op Facebook maar het helpt niet? Bijna niemand reageert op mijn berichtje? Ik heb er geen tijd voor?

Je hebt er geen tijd voor om de kanalen te beheren en ook geen budget om iemand ervoor in dienst te nemen. Of misschien ben je wel niet creatief genoeg voor gave posts, foto’s, video’s of mooie teksten.

Besteed het uit! Laat ons je social media beheren. Wij zijn creatieve experts op social media gebied.

O.a. actief in Kampen, Zwolle, Wezep, Genemuiden, Elburg, Emmeloord en Dronten

Privacy · © 2019 · De Sociale Hamer · Ontwikkeld door B&S Media